מהו ייעוץ אסטרטגי? מהם השלבים? למי הוא מיועד?
ה"דרך היעילה ביותר להתמודד עם שינויים עסקיים היא ליצור אותם"
פעילותו של יועץ אסטרטגי עסקי, היא לנתח שווקים, תהליכים, מגמות בחברה או בעסק ולייצר פתרונות מקוריים שיובילו את הפירמה למסלול ולתוצאות להציג את תמונת המצב העתידית להעניק כלים ולהראות את הדרך להשגת היעדים.
שבעת השלבים בייעוץ אסטרטגי:
שלב הלימוד – השלב הראשון בייעוץ אסטרטגי הוא שלב הלימוד בו לומדים היועצים האסטרטגיים את החברה, ארגון, העסק ,מבינים את השוק, המוצרים, מבנה החברה. על מנת לסייע לחברה להיות יעילה, תחרותית עם מיצוב ובידול נכון כן זיהוי הזדמנויות.
של המחקר המקיף – השלב השני בייעוץ אסטרטגי כולל את שלב המחקר בו מבצעים היועץ האסטרטגי וצוותו מחקרי פנים, מחקרי חוץ, סקרי דעת לקוח חיצוניים, סקירת המגמות בתחום, ראיונות עומק עם אנשי מפתח בתחום, לימוד התחרות, מידענות עסקית שיווקית לבניית אנליזה אסטרטגית מדויקת.
שלב הניתוח – השלב השלישי בייעוץ אסטרטגי הינו ניתוח מדוקדק של הארגון/חברה/עסק והבנה לעומק של החוזקות, הבטן הרכה, החסמים, מיפוי מערך חלופות, הזדמנויות אסטרטגיות והתאמתם לקהל היעד שלב זה נקרא שלב המראות בו מוצגים מראות ההווה והעתיד .
שלב זה מציג חזון ראשוני כולל הגדרת יעדים אסטרטגיים ומטרות טקטיות ישימות.
שלב הערך – שלב החמישי בייעוץ אסטרטגי ערך ובדיקת היתכנות מייצר ערך משמעותי על ידי הפקת ערוצים ואמצעים שיסיעו לחברה/עסק/ארגון להיות יעילים, זריזים ומתן ערך עסקי אמיתי ללקוחות בשלב זה מוצג היתרון היחסי איתו הולכים, את ההזדמנויות שיגדילו את בסיס הלקוחות ויביאו את החברה לרווחיות מקסימלית כולל בדיקות כדאיות, ובדיקות התכנות.
שלב הפיתוח – השלב השישי בייעוץ אסטרטגי עוסק בפיתוח היתרונות היחסיים והנגשתם אם לשוק המקומי ואם לשוק הגלובלי, פיתוח וניהול השינויים הארגוניים, כניסה לשווקים חדשים, מיזוגים עם חברות, רכישות של חברות קטנות יותר, פיתוח מוצרים ושירותים מותאמים ועוד.
בשלב זה נדרשת קריאטיביות אסטרטגית, חשיבה מחוץ לקופסא ויכולת לפתור סוגיות ביותר מדרך אחת.
שלב ההטמעה – שלב שביעי ביעוץ אסטרטגי הינו שלב ההטמעה או איך אומרים ביידיש "שלב התכל'ס" יוצאים לשטח. כאן מיישמים את המודל האסטרטגי שנקבע ורואים איך חזון הופך לרעיון והרעיון הופל למיליון, תוך הקצאת המשאבים הדרושים לכך וליווי מלא של הצוות תוך מיקוד המותג והצוות להשגת היעדים שהוגדרו.
למי מתאים ייעוץ אסטרטגי?
- עסקים/חברות/מיזמים בשלב הרעיון.
- עסקים חברות/ארגונים בשלב החדירה לשוק.
- חברות/עסקים/ארגונים הנמצאים בתהליך חיובי של צמיחה ומבקשות להאיץ.
- עסקים/חברות/ארגונים הנדרשים להמציא את עצמם מחדש.
- עסקים/חברות/ארגונים הנמצאים במשבר.
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, פנייה אל יועץ אסטרטגי מומלצת לא רק כאשר העסק נמצא במשבר, כי אם גם כשאר העסק מתפקד. יש תמיד לשאוף ולהתפתח, לחשוב על השקת מוצר חדש, לחדור אל שווקים חדשים גם מחוץ לתחומי ישראל, לגבש תוכנית פעולה ולחשוב ולגבש תוכנית אסטרטגית 10 שנים קדימה. עסקים רבים בארץ בוחנים את האסטרטגיה העסקית שלהם, מדי שנה , כך שידעו מה יש לבצע על מנת להתפתח ולמקסם רווחים. הייעוץ האסטרטגי, יקנה לחברה או לכל בית עסק שמעוניין בשירותים אלה, ניהול עסקי נכון.
יש ליישם את ההמלצות והתוכניות שבנו עבורכם היועצים האסטרטגיים. חברות שעוסקות בפיתוח עסקי וייעוץ אסטרטגי, מלוות את החברה או את בית העסק גם לאחר הגשת דו"ח ההמלצות הסופי.
איך בוחרים יועץ אסטרטגי?
חשוב מאוד להתחבר ל "ראש" של יועץ האסטרטגי לבחון את מידת הניסיון
לשאול האם יש ניסיון במגה חברות שם יישם שיטות בינלאומיות
ולשאלת היכולת להתמודד ולהוביל שיוניים בעסקים וחברות מן השורה.
יועץ אסטרטגי מקצועי נדרש לחשיבה יצירתית והיכרות עם מגוון תחומים והכי חשוב השטח.
יועץ אסטרטגי מחויב לדעת להוביל שינויים עסקיים בחברה או בעסק לנקודה הכי חשובה הגדלת הרווחיות שיפור המוניטין של החברה והגדלת מכירות משווקים חדשים וקיימים.